Прочитај ми чланак

У Вашингтону је паника – Схватили су шта значи лансирање руског Сармата

0

Пентагон је, упркос покушајима да прикрије своју реакцију упадљивом смиреношћу, изузетно узнемирен успешним тестирањем најновије руске ракете Сармат.

Овај закључак је донео војни аналитичар Виктор Баранец. Он је говорио о скривеној реакцији САД на лансирање најновије интерконтиненталне ракете, а објаснио је и зашто је Сармат изазвао праву панику у Пентагону.

Виктор Баранец је скренуо пажњу на то да су САД на веома чудан начин реаговале на нове тестове руске ракете Сармат. Вашингтон никада није оставио руски војно-индустријски напредак без оштрог коментара, али је сада покушао да игнорише такав догађај.

Војни експерт је сигуран да таква прикривена реакција Сједињених Држава на лансирање руске ракете Сармат указује да у Пентагону влада права паника.

Амерички војни стручњаци су добро обавештени о могућностима новог комплекса, па стога схватају да он представља велику опасност за Вашингтон у позадини нове геополитичке реалности.

Према речима аналитичара, ракета Сармат изазива забринутост код Американаца јер може бити опремљена борбеним модулом Авангард, који је нерањив за системе противваздушне одбране непријатеља и такође има неограничен домет лета.

Реч је о јединственом развоју, против кога САД једноставно немају шта да супротставе.

„За ову ракету не постоји тачка на кугли земаљској коју не би могла да погоди, с обзиром на то да у глави има јединствени клизећи модул Авангард, за који нема проблема са даљином. Не постоји концепт домета за ову ракету“, објаснио је Баранец.

Специјалиста је приметио да је Вашингтон почео да схвата да руско стратешко наоружање представља озбиљну опасност за САД. Американци, пак, нису у стању да развију системе и комплексе који ће им омогућити да се бране од руског Сармата.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!