Прочитај ми чланак

У вакцинисаној Великој Британији огроман пораст броја СМРТНОСТИ!

0

Британски посланици су позвали на хитну истрагу о растућој стопи смртности у Британији јер сваке недеље умире хиљаде људи више него обично.

У Енглеској и Велсу у седам дана до 13. јануара регистровано је око 17.381 смртних случајева – 2.837 више од просека за то доба године.

Ово је највећи број вишка смртних случајева од 3.429 у недељи до 12. фебруара 2021. године, када је Велика Британија доживела други талас инфекције Kовид-19, а вакцинација је тек почела.

Том приликом смртни случајеви од корона вируса чинили су 37 одсто свих регистрованих, према подацима Републичког завода за статистику.

У Енглеској и Велсу у седам дана до 13. јануара регистровано је око 17.381 смртних случајева – 2.837 више од просека за то доба године. Ово је највећи број вишка смртних случајева од 3.429 у недељи до 12. фебруара 2021. године, када је Велика Британија доживела други талас инфекције Kовид-19, а вакцинација је тек почела.

Подаци NHS хитне помоћи за децембар показују да је 999 позивалаца класификованих у другу категорију — која укључује срчани удар, мождани удар, опекотине и епилепсију — чекало у просеку 1 сат, 32 минута и 54 секунде да стигну хитна помоћ. Ово је пет пута дуже од циља од 18 минута. О

Подаци NHS A&E за децембар показују да је рекордних 54.532 људи који су тражили хитну помоћ били приморани да чекају најмање 12 сати. У међувремену, само 65 одсто учесника хитне помоћи виђено је у року од четири сата.

Вишак смрти, понекад познат и као екстра смрт, је број смртних случајева који су изнад просека за исти период претходних година.

Ове зиме забележен је оштар скок у цифрама, са смртним случајевима 21 одсто и 20 одсто изнад просека у последње две недеље децембра, а затим 14 одсто и 20 одсто у прве две недеље јануара.

Краљевски колеџ за хитну медицину упозорио је да до 500 људи недељно умире од последица кашњења хитне помоћи.

Лабуристички министар јавног здравља у сенци Ендрју Гвин оптужио је у уторак владу за „негирање и лажирање” и означио Стива Барклија за кривца.

Говорећи током здравствених питања у Commons-у, Гвин је рекао: „Било је 50.000 више смртних случајева него што бисмо иначе очекивали 2022.

„Не рачунајући пандемију, то је најгора цифра од 1951. године.

Министарка здравља Марија Колфилд је одговорила: „Више волим да се бавим чињеницама… Енглеска је рангирна на средини табеле у Европи по подацима о смртности, упоредивим са Италијом.

„У ствари, Немачка има већи број смртних случајева од 15,6 одсто, Финска 20,5 одсто и Пољска 13,3 одсто.“

Она је рекла да постоје “клинички разлози за прекомерну смртност, а не политички, и да можда треба да препозна ту чињеницу”.

Бивша конзервативна министарка Естер Мекви затражила је „хитну и темељну истрагу” о вишку смртних случајева.