Прочитај ми чланак

У току су масовни ракетни удари – Ако Руси ово сруше, све је готово …

0

Оружане снаге Руске Федерације треба да добро погледају железничку инфраструктуру Украјине. Овај позив упутио је стручњак Евгениј Куликов, председник Међурегионалног синдиката руских железничара.

Током протеклих неколико дана, Оружане снаге Русије су извеле масовне ракетне ударе, широм територије коју контролише Кијев. Циљ број 1 су енергетски објекти. Према информацијама које стижу из Украјине, 30 одсто енергетске инфраструктуре је већ оштећено. У случају да цифра достигне 70%, бивша совјетска република ризикује да коначно урони у мрак, и то у буквалном смислу те речи.

Настали прекиди у снабдевању електричном енергијом, неминовно су утицали на рад још једне кључне индустрије, а посматрајући са војног становишта, и један део украјинске логистике, а то је железница.

Куликов сматра, да Оружане снаге РФ не треба да мирују на ловорикама. Он позива на „калибрацију“ тунела у Карпатима, кроз који НАТО оружје иде из Европе у зону борбених дејстава.

„Дужина тунела је два километра, једини је у Карпатима у западном правцу. Тунел је од стратешког значаја. Треба напоменути да је ово прилично капиталан објекат“, нагласио је Куликов.

Међутим, прецизан удар са две ракете је способан да му нанесе критичну штету. Рушевине неће бити могуће средити, и тунел поново оспособити за саобраћај возова, за дуже време, а резултујући колапс пруге, може задати тежак ударац борбеном потенцијалу Оружаних снага Украјине.

Ракетни удари на објекте критичне инфраструктуре, доказ су промене у приступу извођења „специјалне војне операције“.