У сектору туризма угрожено 50 милиона радних места

0

Светски савет за путовања и туризам (World Travel & Tourism Council, WTTC) саопштио је да је 50 милиона радних места у сектору путовања и туризма угрожено због глобалне пандемије коронавируса, наводи се на њиховом сајту.

„Подаци ВТТЦ-а показују да епидемија ковид-19 има велики утицај на сектор ‘Путовања и туризам’. Анализа показује да је у том сектору угрожено око 50 милиона радних места у свету“, наводи се у саопштењу председнице и главне извршне директорке ВТТЦ-а Глорије Гаваре.

Фото: David Chang/EPA

Последњи подаци Савета указују да се број путовања 2020. године у целом свету може смањити за 25 одсто, што може довести до смањења броја радних места за 12-14 одсто.

„Епидемија коронавируса представља озбиљну претњу за ту сферу у целини, за оне који раде на том пољу, као и за оне који желе да путују“, рекала је она.

Након консултације са другим организацијама, које се наве туризмом и путовањима, ВТТС предлаже низ мера, које је неопходно предузети да се обезбеди брзо оживљавање сектора након што ситуација са коронавирусом буде под контролом. Међу предложеним мерама су поједностављење процеса издавања виза, мања цена виза, као и активна употреба нових технологија приликом контроле на границама.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!