У ФБИ АКЦИЈИ: Ђурашевић ухапшен са 16,5 тона кокаина вредног милијарду долара

0

Америчке федералне власти заплениле су јуче у Филаделфији кокаин чија је улична вредност процењена на више од милијарду долара!

У питању је једна од највећих заплена кокаина у историји САД. На теретном броду „МСЦ Гајан“ откривено је 16,5 тона дроге, а подигнуте су федералне оптужнице против двојице морнара који су признали да су помогли утовар кокаина у брод док је био на мору.

Foto: Tanjug/AP

На основу података из судске документе медији преносе да су оптужени Иван Ђурашевић и Фонофаве Тијасаге.

Федерални агенти тврде да су њих двојица утоварили кокаин из 14 чамаца са дрогом који су у два наврата пришли теретном броду.

Foto: Tanjug/AP

– Ово је највећа заплена дроге у историји Источног округа Пенсилваније. Чланови посаде брода су ухапшени и суочени са федералном оптужницом, а истрага је у току – објавила је претходно на Твитеру канцеларија Државног тужилаштва за Источни округ Пенсилваније.

„Ен-Би-Си њуз“ је позивајући се на изворе из локалне полиције јавио да је улична вредност дроге 750 милиона долара. Телевизија је навела да је дрога, смештена у седам бродских контејнера, откривена касно синоћ.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!