Прочитај ми чланак

У Давосу позивају левичарске НВО групе да “ударе” на патриотске организације

0

Говорник Светског економског форума (WEF) изјавио је пред учесницима овогодишњег глобалистичког самита у Давосу у Швајцарској да левичарске невладине организације (НВО) морају да „узврате ударац” такозваним „десничарским групама”.

Ричард Еделман, извршни директор глобалне комуникацијске корпорације Еделман, био је панелиста у дискусији о „ометању неповерења“.

Обраћајући се публици глобалне елите у раскошном швајцарском скијалишту, Еделман је позвао невладине организације да нападну „десничарске групе“ и ослабе поверење јавности у њих.

Еделман је циљао на „десничарске групе“ за промовисање такозваних „дезинформација“ које повезују глобалистичке организације са „Билом Гејтсом и Џорџом Сорошем“, известио је Фокс њуз.

Директор компаније је рекао да је међу недавним „тугама“ које је претрпео „погоршање поверења“ у радикалне невладине организације.

Фокс њуз је додао да Еделман тврди да се ових дана више верује корпорацијама него невладиним организацијама када је у питању решавање друштвених проблема.

„Моја хипотеза о томе је да су десничарске групе урадиле заиста добар посао обесправљивања невладиних организација“, рекао је он, према извештају Фокса.

„Они су оспорили изворе финансирања“.

„Повезали су вас са Билом Гејтсом и Џорџом Сорошем“.

„Рекли су да сте светски људи, за разлику од онога што јесте, што је локално“.

Један од метода за враћање тог поверења је да се невладине организације боре против десничарских група, тврди Еделман.

„Ви момци сте сјајни у нападу, али ужасни у примању удараца“, упозорио је он.

„Морате научити да радите две ствари: једна је превентивни удар“.

„Када намеравају да те ударе, мораш да знаш да ће те ударити и мораш рећи: ’Зашто нас ударају?‘ и… ми то зовемо пре-бункинг“.

„Друго је када те ударе и када су непрецизни, узврати. Не прихватајте то“.

Фокс њуз:

Еделман и други панелисти су признали да људи који се противе еколошким, друштвеним циљевима и циљевима управљања (ЕСГ) у приватном сектору такође терају компаније да преиспитају како да разговарају о тим циљевима.

Када је представник Анти-Дефаматион лиге рекао да компаније почињу да избегавају експлицитну употребу „ЕСГ“ као корпоративног циља, Еделман је охрабрио компаније да остану чврсте.

„Посао треба да стоји на свом месту“, додао је он.

Међутим, Еделман је такође рекао да жели да буде сигуран да се ствари неће удаљити од финансијских разматрања у корист „прогона неке илузије буђења“.

„Усредсредите своју пажњу на четири питања: одрживост, радна места и преквалификације, фокус на различитост, једнакост и инклузију и геополитику, као што је „Изађите из Русије““, позвао је он.

„Али немојте се бавити свим питањима”.

Више од Фокс њуза:

Модератор панела, уредница јавног мњења Њујорк Тајмса Кетлин Кингсбери, рекла је да је још једно питање везано за поверење су „дезинформације“ које се виде на сајтовима друштвених медија, рекавши да постоје дуготрајна питања о томе у којој мери компаније Биг Тецх-а могу да уклоне овај садржај. […]

По том питању, Еделман је предложио да компаније учине све што могу да дефундирају сајтове који шире дезинформације.

Тада се чинило да је мало прикривено бацио критику на агенду Илона Маска за слободу говора за његову компанију Твитер.

„Мислим да прва ствар… коју бизнис треба да уради јесте да платформама које шире дезинформације ускрати кисеоник“, рекао је он публици светских лидера, креатора политике и глобалних корпоративних елита.

„Престаните да се оглашавате“.

„Повуците новац за промоцију“.