Прочитај ми чланак

У атентату погинула ћерка Александра Дугина – Мета страних служби био Дугин ВИДЕО

0

Ћерка руског филозофа Дугина погинула је у експлозији аутомобила у предграђу, јављају руски медији.

Ћерка руског филозофа и јавне личности Александра Дугина, Дарија, погинула је у подметнутој експлозији аутомобила у Подмосковљу , имала је 30 година. Ову информацију ТАСС-у је потврдио шеф јавног покрета „Руски хоризонт“ и познаник преминуле Андреј Краснов.

„Да, веома тежак догађај, лично сам познавао Дарију“, рекао је.

Шта се десило?

У суботу, 20. августа увече, издање База јавило је да је у Подмосковљу експлодирао џип Дарије Дугине, ћерке познате руске јавне личности, филозофа и политиколога Александра Дугина. Инцидент се догодио на Можајском аутопуту, у близини села Бољше Вјаземи.

Према речима очевидаца, ово се догодило док се аутомобил кретао. Дугинов теренац експлодирао је у 21.35 по московском времену, након чега је Дарија скренула са пута и забила се у зграду.

Према прелиминарним подацима, девојка је била у аутомобилу и преминула је на лицу места.

Касније је извор ТАСС- а у агенцијама за провођење закона јавио да је жена возач која је била у џипу умрла. Међутим, њено тело није било могуће идентификовати на лицу места јер је потпуно изгорело.

Према речима виолинисте Петра Лундстрема, Дарија се са фестивала Традиција враћала колима у којима је требало да иде њен отац Александар Дугин, а он сам је отишао другим аутомобилом.

Детаљи о томе шта се догодило

Према речима Краснова, Дарија Дугина се враћала са фестивала Традиције. На путу је скренула на Можајску магистралу, а код села Болшије Вјаземи „догодила се детонација“.

Ауто се одмах запалио, потпуно захваћен пламеном, изгубила је контролу јер је возила великом брзином и одлетела на супротну страну пута

 

Потврдио је и да је покојница возила аутомобил свог оца.

Даша вози другачији ауто, али данас је возила његов ауто, а Александар Гељевич Дугин је возио на другачији начин. Вратио се, био на месту трагедије. Колико сам разумео, мета је био директно Александар Гељевич.

Пушилин реакција

Шеф Доњецке Народне Републике (ДНР) Денис Пушилин рекао је да је Украјина умешана у инцидент.

Подли зликовци! Терористи украјинског режима, покушавајући да елиминишу Александра Дугина, дигли су у ваздух његову ћерку у аутомобилу. Благословена успомена на Дарију, она је права Рускиња!

Александар Дугин је аутор филозофске доктрине која предвиђа формирање Русије као суперсиле кроз интеграцију са низом бивших совјетских република. Познат је по својим говорима подршке специјалној операцији у Донбасу.

Раније је објављено да је управо Александар Дугин требало да иде у аутомобилу, који је потом експлодирао док се возио Можајским аутопутем у близини Голицина. У последњем тренутку, напуштајући креативни фестивал, ушао је у други аутомобил. Дугинов аутомобил је возила његова ћерка Дарија.

Тренутно, оперативне службе настављају са радом на месту ванредне ситуације. До сада није било званичног саопштења о инциденту.

Захар Прилепин оптужио Зеленског за смрт Дугинове ћерке

Писац Прилепин верује да је Зеленски дао зелено светло за убиство ћерке филозофа Дугина.

Копредседавајући партије Праведна Русија – Патриоти – За истину, писац и публициста Захар Прилепин оптужио је председника Украјине Владимира Зеленског за смрт Дарије Дугине, ћерке руског филозофа и јавне личности Александра Дугина. О томе је писао на свом Телеграм каналу.

Према његовом мишљењу, Зеленски би „могао дати зелено светло“ за убиству Дугина. „Ево овог идола из комедије, поспаног човека у мајици – он даје зелено светло за такве акције. Мислим да су седели на паркингу и чекали да их убију“, написао је он.

Прилепин је додао да су на Западу такве методе одавно легализоване за Украјину. „Цивилизовани свет, цела ова Европа, сви ови наши писци и текстописци, сви ови лукави праведници навикли су кијевске власти, сву њихову елиту, сву имовину на идеју да су слаби, да су деца, да могу све, увређени су”, рекао је он.

Ко је Александар Дугин?

Александар Дугин – совјетски и руски филозоф, политиколог, социолог, преводилац и јавна личност – рођен је 1962. године. На челу је Међународног евроазијског покрета. Америчко издање Форин Полиси 2014. уврстило је Дугина у првих 100 „глобалних мислилаца” савременог света. Од 2016. до 2017. био је главни и одговорни уредник ТВ канала Тсарград.

Дариа Дугина је рођена 1992. Завршила је Филозофски факултет Московског државног универзитета , била је политички паналитичар Међународног евроазијског покрета, а студирала је и музику.