Прочитај ми чланак

У Америци шокирани: Открили како Русија потискује западне прецизно навођене ракете

0

Руски системи за електронско ратовање „Поле-21“ потискују америчке високопрецизне пројектиле „М982 Екскалибур“, спречавајући их да погоде мете.

Ово пише Викрам Митал, ванредни професор системског инжењеринга на Војној академији САД „Wест Поинт“, у чланку за часопис „Форбс“.

„Руски систем за електронско ратовање „Поле-21“ омета ГПС сигнале потребне за пројектиле „Екскалибур“ које су лансирали Украјинци. Као резултат тога, пројектили одступају од предвиђеног курса и не погађају мету“, наводи се у публикацији.

Према Миталовим речима, руска војска је технолошки супериорна у односу на украјинске снаге, што доводи не само до уништења великог броја украјинских дронова, већ и до ефективне и често несметане употребе руских дронова.

„Руси су постигли успех са својом муницијом „Ланцет“. Ове веома прецизне и компактне дронове је тешко открити, они користе непредвидиву путању лета, што отежава Украјини да им се супротстави“, наводи експерт.

Како је раније писао британски „Дејли Експрес“, руски комплекси „Поле-21“ и „Жител“ успешно потискују сигнале са ГПС-а и других сателитских канала у зони „специјалне операције“, а такође озбиљно ометају беспилотне летелице камиказе.