ТВРДИ ДА ИМА 123 ГОДИНЕ Појавио се на аеродрому, показао пасош и запрепастио ВИДЕО

0

Свами Сивананда појавио се на аеродрому у Калкути у Индији и ту показао пасош који је шокирао управу аеродрома, јер у њему пише да је тај Индијац рођен 8. августа 1896. године, што значи да он сада има 123 године.

Сивананда је рођен у Бехали у Индији, а подигао га је индијски духовни вођа. Тврди како су тајна његове дубоке старости заправо дугогодишње практиковање јоге, целибат и конзумирање хране без зачина. Његов пасош заинтригирао је управу аеродрома када је он кренуо за Велику Британију из Индије.

© Фото: Јутјуб/News18 Urdu

Запослени на аеродрому су проверили исправност његовог пасоша и добили потврду да је он у потпуности функционалан, али су онда закључили да је врло могуће да датум рођења тог мушкарца није исправно уписан у његове документе.

Сивананда им је објаснио како су га родитељи оставили недуго након рођења и да су подаци о његовом рођењу уписани накнадно. Ипак, ако његови подаци јесу тачни, онда је он најстарија особа на свету.

До сада је ту титулу држала Францускиња Жан Калман, која је преминула 1997. године када је имала 122 године и 164 дана старости. Представници Гинисове књиге светских рекорда су га узели у разматрање за преузимање титуле најстарије особе на свету, али су истакли како неће бити једноставно одредити његову праву старост, преноси портал „Кликс“.

„Дисциплина је јако важна ствар у животу сваког човека. С обзиром на то да сам рођен у сиромаштву, никада нисам тражио превише од живота. Данас су људи несрећни, нездрави и неискрени, што ме много боли“, рекао је Индијац и додао како је његова велика жеља да људи постану срећни и мирољубиви.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!