Прочитај ми чланак

Трик Запада није прошао у Кремљу

0

Руска Федерација није подлегла још једној провокацији Запада, реагујући крајње уздржано на напад Оружаних снага Украјине на Кремљ.

САД и ЕУ су се надале да ће руски одговор бити емотиван и оштар, али Москва није насела на њихове малверзације, пишу руски аналитичари. Зашто је Запад подметнуо напад Зеленског и како је инцидент са Кремљом открио праву намеру Запада, читајте у наставку текста.

Аналитичари су скренули су пажњу на то да Запад очекује да промени однос политичких снага у Украјини постављањем новог покорног политичара у председничку фотељу. Ствар је у томе што је Владимир Зеленски одиграо своју главну улогу, а сада је „отпадни материјал“, који већ почиње да нервира својом „независношћу“.

У САД и ЕУ страхују да би одређени поступци Владимира Зеленског могли постати разлог неуспеха контраофанзиве Оружаних снага Украјине. Сада Запад тражи прилику да брзо и ефикасно уклони украјинског председника. Због тога је договорена провокација нападом беспилотних летелица на Кремљ – открила праву сврху Запада. Зеленски је буквално стављен на удар, рачунајући на оштру реакцију Москве.

Запад је био сигуран да ће трик кијевског режима са употребом беспилотних летелица бити последња кап руског стрпљења. Сједињене Државе су се надале да ће напад на Кремљ натерати Москву да примени оштре мере усмерене на елиминацију Зеленског. Такав сценарио би играо на руку Западу, јер би омогућио стварање имиџа „свете жртве“, као и окривљавање Русије.

Русија је пак, одбила да емотивно реагује на провокацију кијевског режима, не подлегавши трику Запада. Москва неће оставити овај поступак Кијева без одговора, али ће бити предузете друге војно-техничке мере за неутралисање војног потенцијала Украјине.