Прочитај ми чланак

ТРАМП: Време је да се ФБИ расформира

0

Доналд Трамп је обећао да ће распустити корумпирани ФБИ и Министарство правде када се врати на функцију 2024. године.

Бивши председник САД позвао је републиканце у Конгресу да одузму средства Mинистарству правде и ФБИ агенцији.

Naturalnews.com извештава: „РЕПУБЛИКАНЦИ У КОНГРЕСУ ТРЕБА ДА РАСФОРМИРАЈУ ФБИ СВЕ ДОК СЕ НЕ ОПАМЕТИТЕ“, навео је Трамп у посту са великим словима на својој платформи Truth Social , настављајући тачно да констатује да су демократе дубоко оријентисане држава је безнадежно наоружала полицију и сада покушава да се умеша у изборе 2024.

Он је наставио: „ДЕМОКРАТЕ СУ ПОТПУНО НАОРУЖИЛЕ СПРОВОЂЕЊЕ ЗАКОНА У НАШОЈ ЗЕМЉИ И КОРИСТЕ ОВУ ЗЛОУПОТРЕБУ ОВЛАШЋЕЊА ДА ОМЕТАЈУ ПРЕДСТОЈЕЋЕ ИЗБОРЕ!“

Трамп је ту изјаву дао ујутру након што је разговарао са великим бројем новинара у својој резиденцији у Мар-а-Лагу након суђења, које је одржано раније тог дана.

Чини се да међу републиканцима постоји договор да се федералне агенције користе као оружје против конзервативаца. Према недавном истраживању Insajder Advantage, 79 одсто републиканаца верује да је влада била наоружана против републиканаца и конзервативаца, наводи агенција, позивајући се на резултате истраживања.

Председник Представничког дома Кевин Макарти (Р-Калифорнија) је међу републиканцима који су рекли да је окружни тужилац Менхетна Алвин Брег, чију кампању је делимично финансирао левичарски милијардер Џорџ Сорош, „наоружао наш свети правосудни систем” против 45. председника.

„Алвин Брег је непоправљиво оштетио нашу земљу у покушају да се умеша у наше председничке изборе. Док рутински ослобађа насилне криминалце да тероришу јавност, он је наоружао наш свети систем правде против председника Доналда Трампа. Амерички народ неће толерисати ову неправду, а Представнички дом ће позвати на одговорност Алвина Брега и његову невиђену злоупотребу власти“, написао је он последњих дана на Твитеру.

Калифорнијски републиканац рекао је у уторак да Брег „покушава да се умеша у наш демократски процес позивајући се на савезни закон да би подигао исполитизоване оптужбе против председника Трампа, додуше користећи федерална средства, док истовремено тврди да представници народа у Конгресу немају јурисдикцију да истражи ову фарсу.”

Мекарти је такође упозорио да ће оружавање федералног правосудног процеса „сносити одговорност од стране Конгреса“, али једноставно није јасно шта ће то подразумевати.

Како се ове недеље одвијају последице Брегове оптужнице против бившег председника Доналда Трампа за књиговодствене оптужбе, аналитичари изражавају забринутост да је његова политичка агенда против вероватног кандидата ГОП за председника 2024. можда прекршила Устав САД.