Прочитај ми чланак

ТРАМП тужи федералну владу због упада ФБИ-ја на његов посед

0

Доналд Трамп је донео одлуку да тужи федералну владу због извршеног упада на његов посед на Флориди.

Трамп је, према наводима медија, тражио да посебан ауторитет надгледа истрагу која се води против њега и истиче да су упадом Федералног истражног бироа (ФБИ) на његово имање прекршена његова права загарантована Четвртим амандманом Устава САД.

ФБИ је пре око две недеље упао у његову кућу. Приликом упада ФБИ на његов посед, Мар де Лаго, Трамп наводи да су му агенти ФБИ обили сеф и том приликом украли пасоше. Па је на основу тих дешавања Доналд Трамп одлучио да тужи федералну владу.

ФБИ је претражио Трампову резиденцију на основу налога у оквиру истраге о могућем незаконитом уклањању и уништавању докумената Беле куће након његовог председавања.

Пасоши бившег америчког председника Доналда Трампа, заплењени током прошлонедељног претреса ФБИ у његовом дому на Флориди, су враћени , саопштио је званичник Министарства правде.

ФБИ је признао да је запленио пасоше истог дана када је Трамп на друштвеној мрежи Трутх Социал, која је у власништву његове компаније, саопштио да су их узели агенти који су извршили претрес 8. августа.

Током рације ФБИ на Мар-а-Лаго, они су украли моја три пасоша (један је истекао) заједно са свим другим стварима- написао је Трамп на налогу на својој друштвеној мрежи.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!