Прочитај ми чланак

Трамп се припрема за спектакуларан повратак: Спрема први корак

0

Бившем америчкоме председнику Доналду Трампу јасно је да ће, ако своје поруке жели да пошаље великом броју људи, морати да користити популарне платформе с великим бројем корисника. Како преносе медији, Трамп са својим саветницима разматра повратак на мрежу Илона Маска и тражи савете за прву твит који би објавио након свог великог повратка.

Након што је избачен с најпопуларнијих и најпознатијих друштвених мрежа, Доналд Трамп покренуо је властиту платформу Truth Social. С њом је потписао и уговор о ексклузивности, према којем све што објављује на друштвеним мрежама прво мора да објави на Truth Social и тек шест сати након тога може објављивати исти садржај на другим мрежама.

Међутим, како је познато, његова платформа наишла је на бројне изазове, а посебно је забрињавајуће што је ни сам Трамп не користи толико често колико се то очекивало. Нови ударац (неки сматрају и коначни) својој мрежи бивши амерички председник могао би задати током следећих месеци јер, како преносе медији, не намерава да потпише продужење уговора о ексклузивности објаве садржаја, који истиче у јуну ове године.

Трамп не намерава да обнови своју обавезу према Truth Social јер се наводно спрема на велики повратак на друге платформе, преносе амерички медији.

Јасно је да је на његовој друштвеној мрежи досег веома мали и да ако своје поруке жели да пошаље већем броју Американаца, али и фановима широм света, мораће да користи веће платформе попут Твитера и *Фејсбука (Активности „Мета“ – друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм забрањене су у Русији као екстремистичке).

Иако је с Твитера избачен, доласком Илона Маска у ту компанију почели су да дувају нови ветрови и поново је отворена могућност повратака Трампа на његову омиљену мрежу. Иако је првобитно објавио да се неће вратити на Твитер, његове велике председничке амбиције, жели да искористи ту платформу као медиј за слање порука стотинама милиона људи.

Трамп са својим саветницима већ расправља о повратку на Маскову мрежу и наводно тражи савете за прву твит који би објавио након својег потенцијалног великог повратка.

Такође, и из *Мете су објавили како ће ускоро донети одлуку о томе хоће ли омогућити Трампу повратак на њихове платформе.

*Активности „Мета“ – друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм забрањене су у Русији као екстремистичке