Прочитај ми чланак

Трамп оптужио демократе: Покрали су изборе и чине све да спрече моју кандидатуру

0

Бивши председник каже да истрага о нередима на Капитолу има за циљ да га спречи да се поново кандидује за функцију 2024.

Бивши амерички председник Доналд Трамп оптужио је америчке демократе да користе истрагу о нередима на Капитолу како би одвратили Американце од чињенице да се њихова земља “уништава” и спречили га да се поново кандидује за функцију 2024. године.

AP foto

Трамп је ту тврдњу изнео у понедјељак у изјави на 12 страница, изданој као одговор на прошлонедељно покретање јавних саслушања одбора Представничког дома у којима се истражују догађаји од 6. јануара 2021.

Чланови Конгреса граде случај да је Трампова јавност која инсистира да су му украдена избори 2020. – упркос томе што су председнички помоћници у више наврата говорили да је то неистина – заварала његове присталице и навела их да упадну у зграду Капитола.

Трамп одбацује те тврдње. “Наша нација пати. Наша економија је заробљена. Инфлација дивља. Цене енергената су достигле рекордни максимум. Бродови не могу истоварити терет. Породице не могу добити потребну формулу за бебе. Ми смо срамота широм света” , написао је.

Али уместо да покуша да реши те и друге проблеме, “Конгрес демократа” поставља “Кенгурски суд, надајући се да ће одвратити амерички народ од велике боли коју доживљава” , тврди бивши председник.

Трамп је поновио своју тврдњу да су демократе “добиле власт путем намештених избора, а грађани наше земље су и љути и тужни”.

Истрага од 6. јануара је “само покушај да се заустави човек који води у свакој анкети, и против републиканаца и демократа са великом разликом, да се поново кандидује за председника”, написао је Трамп.

“Сједињене Државе се уништавају. Демократе знају да бих све ово исправио и чине све што је у њиховој моћи да ме зауставе” , додао је.