Прочитај ми чланак

Трамп обећао: Наступиће „златнo доба“ у Америци

0

Амерички председник Доналд Трамп обећао је да ће епидемија вируса корона бити ускоро побеђена и најавио почетак „златног доба“ у Сједињеним Америчким Државама.

Пре изношења своје прогнозе, Трамп се на свом Твитер налогу обрушио на новинаре који, како каже, дају необјективну процену приликом извештања о протестима у земљи и у негативном контексту говорио је о свом потенцијалном супарнику на предстојећим председничким изборима Џоу Бајдену.

foto: snappygoat

​„Лажљиви медији покушавају да представе демонстранте у Портланду и Сијетлу као дивне, миле и невине људе, који се просто шетају. Заправо, они су болесни и луди анархисти и агитатори, које наша дивна полиција лако контролише“, написао је Трамп.

Он је истакао да, уколико би Бајден икада победио на изборима, „држава би патила више него икад“, тржишта би се урушила, а градови би изгорели.

„Ускоро ћемо победити вирус и ући у ‘златно доба’ – боље него икада пре“, закључио је Трамп.

Америку, поред масовних демонстрација, и даље потреса озбиљна ситуација са вирусом корона. Сједињене Америчке Државе доминирају када је реч о броју заражених. Према данашњим подацима портала „Ворлдометерс“, у земљи је забележено 4,4 милиона случајева оболелих од ковида 19, преминуло је 154 хиљаде људи, а оздравило 2,1 милион особа.