Прочитај ми чланак

ТРАГИКОМИЧНО: Сада су двоструко вакцинисани претња троструко вакцинисаним!

0

Један од водећих доктора у Онтарију, Канада, упозорио је да двоструко вакцинисане особе представља претњу за троструко вакцинисане особе и саветује онима који још нису примили трећу дозу вакцине против Ковида-19 да се не "друже" са својим старијим члановима породице. Ово упозорење повезано је с појавом нове варијанте Омикрона и односи се на многе породичне планове.

“Избегавајте друштвене контакте са старијим особама, чак и ако су већ примили две дозе вакцине против ковид-19”, рекао је др Kieran Moore, здравствени службеник за покрајину Онтарио, у петак.“Ако се не желите заразити, требали бисте се заштитити и дистанцирати“ рекао је Moore на питање исплати ли се рискирати посетити баку и деку током новогодишњих и Божићних празника.

„Жао ми је што то препоручујем.“

Moore је рекао да би људи који планирају забаву или дружење с неким ко је у опасности од заразе требали добити трећу дозу или допунску дозу.

Др Петер Јуни, директор „Ontario covid-19 Science Advisory Table“, рекао је да је шест месеци након друге дозе вероватноћа заразе једнако висока као код некога ко никада није био вакцинисан. „Додао је да дефиницију вакцинисања треба променити како би укључила трећу дозу.

Истог дана, покрајина је проширила право на допунско вакцинисање за све одрасле особе у Онтарију, скраћујући интервал између друге и треће дозе на три месеца.

У међувремену, 16.000 доктора и медицинских радника широм света потписало је изјаву у којој јавно изјављује да се здрава деца не би требала против ковид-19 јер су вакцине против ковид-а „неповратно и потенцијално трајно штетна“