Прочитај ми чланак

Торнадо на југу Америке: Седморо мртвих, разорене куће, исечени путеви (ВИДЕО)

0

Најмање седам особа погинуло је у налету торнада који је погодио јужне делове САД, а спасилачке екипе су целу ноћ трагале за заробљеним људима.

Само у округу Отога у Алабами, на око 60 километра североисточно од Селме, погинуло је шесторо људи, након што је торнадо пресекао 32 километра дуг пут и разорио десетине домова, пренео је АП.

Окружни директор за ванредне ситуације Ерни Багет саопштио је да је најмање 12 људи због повреда морало да буде пребачено у болницу.

Он је додао да су екипе у четвртак увече секле оборена стабла како би допрли до људи којима је потребна помоћ. Уништено је или знатно оштећено око 40 кућа, укључујући и неколико мобилних кућица које је однео снажан ветар.

Национална метеоролошка служба саопштила је у четвртак да је штета од торнада пријављена у најмање 14 округа Алабаме и пет округа Џорџије, а данас рано ујутру десетине хиљада корисника остало је без струје широм те две државе.

У Селми градско веће састало се на тротоару како би прогласили ванредно стање, а том приликом су користили светло са мобилних телефона.

У држави Џорџија, у Џексону, једна особа је погинула када је стабло пало на возило, а у Грифину, јужно од Атланте, више људи заробљено је унутар стамбеног комплекса на које су пала стабла.