Тинејџери планирали масовно убиство у Русији (ВИДЕО)

0

У руском граду Саратову приведена су два тинејџера, због сумње да су планирали напад на образовну установу, саопштила је руска Федерална служба безбедности.

Како је утврдила руска Федерална служба безбедности (ФСБ) оба малолетника су руски држављани рођени 2005. године, који су преко друштвених мрежа пропагирали идеологију масовних убистава.

ФСБ России/СК РФ

Припадници ФСБ-а су их ухапсили на простору напуштеног склоништа где су скривали ловачку пушку.

„Утврђено је да су при нападу осим ватреног оружја планирали да користе и домаће експлозивне смеше, које су припремили према упутствима са интернета”, додаје се у саопштењу.

Истражни комитет Саратовске области покренуо је кривични поступак против групе лица због припреме убиства више особа према претходној завери.

Раније је ФСБ саоштила да су у Керчу спречили припрему два терористичка акта на образовне установе и да је због тога такође ухапшено два тинејџера. Од њих су одузете домаће експлозивне направе са ударним елементима.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!