Прочитај ми чланак

The Washington Post: Федерални агенти имају довољно доказа да Бајденов син буде…

0

Хантер Бајден добијао по 50.000 долара месечно док је био у управи украјинске фирме Бирисма. Доналд Трамп тврди да је он трговао очевим утицајем јер је Џо Бајден у то време био потпредседник САД.

ФЕДЕРЕАЛНИ агенти који истражују „случај Хантера Бајдена“ прикупили су довољно доказа да оптуже сина председника САД за пореске преступе и кривоклетство у вези са куповином оружја, објавио је The Washington Post.

Одлуку о (не)подизању оптужнице против Бајдена млађег донеће федерални тужилац државе Делавер Дејвид Вајс.

Њега је на то место довео бивши амерички председник Доналд Трамп, који је истрагу о Хантеру Бајдену учинио једном од главних тема своје изборне кампање 2020.

Хантер Бајден је већ признао да је новац добијен од украјинске компаније Бурисма потрошио на алкохол и дрогу.

Лист америчког крупног капитала The Wall Street Journal објавио је да се истрага против Хантера Бајдена шири јер је истражитеље занимало да ли је прекршио закон који регулише лобирање за стране владе, у пословним аранжманима које је имао у Украјини, Кини, Казахстану и другим земљама.

Исти лист наводи да је Хантер Бајден за свој рад у управном одбору Бурисме од 2014. до 2019. добијао по 50.000 долара месечно,а да је тај новац ишао на рачун компаније Rosemont Seneca Bohai LLC.

Хантер у управи Бурисме био углавном за време док је његов отац био потпредседник САД.

Трамп оптужује Џоа Бајдена за корупцију и верује да је Бајден млађи трговао приступом свом оцу, зарађујући на томе милионе долара.