Прочитај ми чланак

The Spectator: Европа улази у еру деиндустријализације

0

Без руског гаса, економска ситуација у Европи ће се погоршати, што ће довести до деиндустријализације, пише The Spectator.

„Брзи економски колапс који Британија сада, доживљава само је убрзана верзија онога кроз шта ће цела Европа морати да прође у блиској будућности“, пише аутор Филип Пилкингтон.

Он сматра да ће ЕУ урушити економију. Тако ће произвођачи бити принуђени да подигну цене због високих цена енергената, а потрошачи ће почети да купују увозне производе, европска предузећа ће постати неконкурентна.

У чланку се тврди да се проблем опште деиндустријализације у Европи може решити само подизањем царина и вештачким подржавањем производње.

Западне државе суочене су са растом цена енергената и налетом инфлације због увођења санкција Москви и политике напуштања руског горива.

У контексту поскупљења горива, пре свега гаса, индустрија у Европи је у великој мери изгубила своје конкурентске предности, што је утицало и на друге секторе привреде. Такође , Сједињене Државе и европске земље суочавају се са рекордном инфлацијом у последњих неколико деценија.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!