Прочитај ми чланак

The Spectator: Британци су постали нација лопова

0

Немар британске полиције резултирао је порастом крађа који се претворио у епидемију, извештава The Spectator.

У протеклој години, број крађа у малопродајним радњама широм земље порастао је за 19%, док је у десет највећих градова порастао за 27%. Такође се повећао број случајева насиља према радницима у трговини. 89% радника се већ суочавало са различитим облицима малтретирања, од вике до убода и сломљених ребара, извештава британски часопис.

Раније у Великој Британији крађа у продавницама се осуђивала, сматрала се кривичним делом и адекватно кажњавала, али недавно је дошло до декриминализације сличних дела због неактивности полиције, пише, The Spectator

У протеклој години, број крађа у малопродајним радњама широм земље порастао је за 19%, док је у десет највећих градова порастао за 27%.

Епидемија крађа се проширила чак и на села, наставља британски часопис. Пљачкаши се не ограничавају ничим и краду чак и донације. Такође, од 2020. године се повећао број случајева насиља према радницима у трговини.

И пример Сједињених Америчких Држава показује шта Британци могу очекивати у будућности. У Сан Франциску, где се крађа било којег производа вреднијег од 950 долара сада сматра прекршајем а не кривичним делом, радници у продавницама се кажњавају ако покушају зауставити лопове, а делови града постају пусти због крађа које су измакле контроли. Продавнице се затварају свуда.

Смрт уличних продавница, кафана и цркава у Великој Британији део је неизбежне атомизације друштва, која се убрзала због пандемије, пише часопис. Усамљени људи постали су још усамљенији, лењи су постали још лењи, а лудаци су постали још луђи.

„Ако беспослени и паразити, не плашећи се казне, наставе нападати радне и продуктивне људе, од нације власника продавница претворићемо се у нацију продавница лопова“, закључује The Spectator.