Прочитај ми чланак

ТЕШКИ ДАНИ ЗА УКРАЈИНЦЕ: Пропао покушај офанзиве – велики губици у војницима…

0

Министарство одбране Русије објавило је нови извештај са фронта.

У Доњецком правцу, као резултат успешних офанзивних акција руских трупа, потпуно је ослобођена Курдумовка.

Убијено је више од 60 украјинских војника и уништена три тенка и шест оклопних борбених возила.

На Купјанском правцу, ударима армијске авијације, ватром артиљерије и тешким системима, осујећен је покушај две борбене тактичке групе оружаних снага Украјине да нападну из области насеља Котларовка.

За један дан убијено је више од 50 украјинских војника, два тенка, четири борбена возила пешадије и два оклопна аутомобила „Козак“.

На краснолиманском правцу ударима армијске авијације и артиљеријском ватром нанета је пораз три непријатељске чете тактичких група које су напредовале за напад у правцу насеља Чернопопоповка. Као резултат рада руске артиљерије, украјинске су расуте и одбачене на почетне положаје.

Губици непријатеља за један дан у овом правцу износили су више од 100 украјинских војника убијених и рањених, два тенка, два оклопна борбена возила и два камионета.

Једанаест припадника Оружаних снага Украјине се предало.

У правцу јужног Доњецка, противник је са снагама до чете неуспешно покушавао да изврши контранапад из околине Угледара према Доњецку. Убијено је до 50 украјинских војника, уништен један тенк, три оклопна транспортера и два камионета.