Прочитај ми чланак

Такер Карлсон: Забранили су ми да узмем интервју од Путина

0

Америчке власти забраниле су познатом америчком новинару Такеру Карлсону, који се прославио критикама на рачун Џозефа Бајдена, да интервјуише руског председника Владимира Путина.

„Знате, покушао сам да интервјуишем Путина, али ме је америчка влада зауставила. Ми не смемо да чујемо глас Путина?! Зашто? Нико није гласао о овом питању“, цитира Карлсона швајцарски магазин Die Weltwoche.

Он је додао и да су америчке власти деценијама веома агресивно контролисале све медије, многи новинари су застрашени, неки отпуштени због говорења истине. Новинар сматра да због тога људи не знају „право стање ствари“.

Карлсон се дотакао и онога што се дешава у Украјини. Он је то назвао „нуклеарним сукобом између две суперсиле“. Он сматра да је Американцима било забрањено да сазнају истину.

Раније је главна уредница медијске групе „Русија севодња“ Маргарита Симоњан изјавила да популарни амерички телевизијски водитељ Такер Карлсон жели да интервјуише руског председника Владимира Путина, те је замолила надлежне да ову информацију пренесу шефу државе.