Прочитај ми чланак

Такер Карлсон: Срамота је што Конгрес не зна број мртвих Украјинаца

0

Амерички новинар Такер Карлсон истакао је да чланови америчког Конгреса који ће гласати о додели нове помоћи Украјини не знају ни колико је украјинских војника погинуло у сукобу, он то сматра срамотом.

„Питајте било кога у Конгресу ко планира да следеће недеље гласа о милијардама више за Украјину: Колико је Украјинаца већ умрло? Они немају појма. Не могу ни да нагађају“.

„Њихови обавештајни репортери то нису споменули. А онда се запитајте: Како можете да финансирате војску друге земље, а да не знате ни колико је војника погинуло у сукобу који плаћате”, написао је Карлсон на друштвеној мрежи X.

Владимир Зеленски је раније рекао да су губици Оружаних снага Украјине од фебруара 2022. године наводно износили 31 хиљаду погинулих.

Званична представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова , коментаришући изјаве Зеленског о губицима Оружаних снага Украјине, рекла је да сваки грађанин Украјине разуме да лаже.

Само током неуспешне контраофанзиве од 4. јуна 2023. године, Оружане снаге Украјине изгубиле су 166 хиљада људи убијених и рањених, изјавио је 20. фебруара руски министар одбране Сергеј Шојгу.

Гувернер Херсонске области Владимир Салдо изјавио је да је Зеленски потценио губитке украјинске војске „најмање 10 пута“.

Раније је шеф јавног покрета „Ми смо заједно са Русијом“ Владимир Рогов рекао да НАТО не треба да има илузију да ће кијевски режим моћи да се бори са Русијом годинама.