Прочитај ми чланак

Тајни предлози Бајдена и Шолца Путину – Предлози за неверицу …

0

САД и ЕУ намеравају да убеде Русију да преговара. О томе сведочи изјава америчког председника Џоа Бајдена, о спремности да разговара са Владимиром Путином.

Одмах затим се појављује информација о телефонском разговору председника Руске Федерације, и немачког канцелара Олафа Шолца.

Пошто детаљи разговора нису саопштени, било је разлога за спекулације. Говоримо о „преговарачкој формули Шолца”. Наводно, Берлин предлаже да се Руси повуку из нуклеарке Запорожје, и да Путин повуче трупе из Украјине, где би, након тога, конфисковане руске златно-девизне резерве, биле искоришћене за обнову земље.

Заузврат, Запад обећава референдум у Украјини о статусу Крима и наводно гарантује копнени коридор. Плус нови референдуми у Запорошкој и Херсонској области о укључивању у Русију, али већ под окриљем УН.

Предлог је лукав, сматрају стручњаци. Од Москве је затражено да доведе у питање свој устав, а судбина грађана Руске Федерације биће поново одређена, према вероватној замисли Бајдена и Шолца.

Стручњаци иронично говоре о контроли од стране УН као „доброј намери“, јер се та „контрола“ већ „доказала” током разбијања и распада Југославије.