Прочитај ми чланак

СЗО позвала хомосексуалце да смање број сексуалних партнера због мајмунских богиња

0

Генерални директор Светске здравствене организације (СЗО) Тедрос Адханом Гебрејесус данас је препоручио да мушкарци у ризику од заразе мајмунским богињама размотре да смање број сексуалних партнера.

Он је додао да је до сада 98 одсто случајева заразе откривено међу хомосексуалним и бисексуалним мушкарцима и позвао оне под ризиком од заразе да предузму кораке ради заштите.

„То за мушкарце који имају полне односе са мушкарцима значи да ради себе и других доносе безбедне одлуке. То значи да, за сада, смање број сексуалних партнера“, рекао је Гебрејесус.

Он је додао да заражени треба да се изолују и избегавају окупљања која подразумевају близак контакт.Званичници СЗО раније су нагласили да се мајмунским богињама може заразити свако ко је био у блиском контакту са зараженим или контаминираном одећом или постељином.

Саветник СЗО за ХИВ, хепатитис и полно преносиве болести Енди Сил (Андy Сеал) рекао је да су стручњаци утврдили да се мајмунске богиње „недвосмислено шире током полног контакта“.

Доктор Хју Адлер (Хугх), који лечи оболеле од мајмунских богиња у Великој Британији, навео је да анонимни полни односи чији се учесници не могу пратити помажу ширење болести.

„Вероватно је и да су се мајмунске богиње увек овако преносиле и манифестовале, само што то раније није било уочено или овако раширено“, рекао је Адлер.

Од почетка заразе, регистровано је више 19.000 случајева заразе у преко 75 земаља у свету. Смртни случајеви уочени су само у Африци.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!