Прочитај ми чланак

СЗО не одустаје од корона хистерије ! Тврде да је “пандемија” далеко од краја

0

Број нових случајева корона вируса пао је свуда у свету прошле недеље за око 12 одсто, према последњем недељном прегледу такозване пандемије Светске здравствене организације објављеном у среду али то не спречава СЗО да задржи правац панике и страха у жељи да настави са спровођењем контроле глобалног становништва.

Здравствена агенција УН известила је да је прошле недеље било нешто мање од 4,2 милиона нових инфекција и око 13.700 смртних случајева, што је пад од 5 одсто.

„Ово је веома охрабрујуће, али нема гаранције да ће ови трендови опстати“, рекао је генерални директор СЗО Тедрос Адханом Гебрејесус на брифингу за новинаре. „Најопасније је претпоставити (да) хоће“, рекао је он. Он је додао да иако је број седмично пријављених смртних случајева пао за више од 80 одсто од фебруара, једна особа и даље умире од короне сваке 44 секунде и да се већина тих смрти може избећи, преноси АП

У свом извештају о корона хистерији, СЗО је навела да је смртност од короне опала у југоисточној Азији, Европи и на Блиском истоку, али је порасла у Африци, Америци и западном Пацифику.

Марија Ван Керков, технички руководилац СЗО за корону, напоменула је да се вирус још није усталио у сезонском обрасцу и да ће његова континуирана еволуција захтевати сталан надзор и могућа подешавања дијагностике, третмана и вакцина.

Научници упозоравају да ће се коронавирус задржати далеко у будућности, делом зато што постаје све бољи и бољи у заобилажењу имунитета од вакцинације и прошлих инфекција. Стручњаци указују на нова истраживања која сугеришу да је најновија варијанта омикрона све популарнија у САД – БА.4.6, која је била одговорна за око 8 одсто нових инфекција у САД прошле недеље – чини се да је чак и боља у избегавању имунолошког система од доминантног БА.5.

Власти у Кини ове недеље су затвориле 65 милиона својих грађана под строгим ограничењима и обесхрабрују путовања током предстојећих државних празника.

Широм земље, 33 града, укључујући седам провинцијских престоница, су под потпуним или делимичним затварањем које покривају више од 65 милиона људи, према подацима које је касно у недељу објавио кинески пословни часопис Цаикин.

Речено је да су епидемије пријављене у 103 града, што је највише од првих дана пандемије почетком 2020. Не треба заборавити напоменути да је у Кини вакцинисано скоро цела популација и да су “мере” против короне на снази од самог почетка хистерије.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!