Прочитај ми чланак

СВЕ ВИШЕ ДИВЉАЈУ Чешка: Мигрант из Авганистана силовао и ножем напао жртву (ФОТО)

0

Авганистанац је осумњичен да је ножем убо жртву пре него што је силовао младу жену током новогодишњег дивљања у Чешкој, наводи се у извештајима медија.

Низ бруталних напада одиграо се у раним сатима 1. јануара у Карловим Варима, граду у региону Западне Чешке познатом по својим бањама и термалним изворима.

Око 3 сата ујутро, 37-годишња жена избодена је ножем у шуми у близини железничке станице, преноси Novinky.

“Тешко повређена жена је потом свом снагом кренула до неколико стотина метара удаљеног ресторана, где је пала у несвест. Хитна помоћ је потом превезла жену у болницу”, рекао је портпарол регионалне полиције Карлових Вари Jakub Kopřiva.

19-годишњој девојци те вечери је пришао наоружан ножем мушкарац, који је захтевао од ње да изврши сексуалне радње с њим.

Изгубила је свест током борбе и након тога је силована, каже полиција.

Жртва је хоспитализована након варварског напада.

„Полиција је брзо дошла до грубог описа починитеља, те је одмах започела интензивна потрага у Карловим Варима, у градским шумама и око њих и на другим местима у регији Карлове Вари“, рекао је Kopřiva.

“Врло брзо након пријема овог другог обавештења, сумњиви мушкарац је приведен у склопу интензивне потраге од стране полицијских службеника Карлових Вари.”

Осумњичени је идентификован као Авганистанац у двадесетим годинама који живи у Немачкој и вероватно је прешао границу због забаве у чешком граду.

“Странац је подвргнут алкотест, који је показао позитиван резултат од 1,23 промила алкохола”, рекао је Kopřiva.

Истрага је у току, а ако буде проглашен кривим, Авганистанац би се наводно могао суочити са казном до 18 година затвора.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!