Прочитај ми чланак

Све може бити готово до пролећа: Спрема се пресецање украјинских снага на два дела

0

Руски медији преносе, да Оружане снаге Русије, у оквиру „специјалне операције“ демилитаризације и денацификације Украјине, највероватније намеравају да радикално промене приступ даљим непријатељствима.

Кремљ намерава да привремено напусти даље офанзивне операције, одлажући их за зиму. Међутим, до пролећа украјинска криза може бити потпуно решена, јер руска команда намерава да спроведе компетентан стратешки план, за неутрализацију велике групе Оружаних снага Украјине.

Руска војска је способна да пресече Донбас групацију украјинских снага на два дела, применивши јединствен приступ вођењу офанзиве. Већ са доласком пролећа, руске снаге ће задати снажан ударац украјинцима, истовремено у два правца- од Запорожја ка Дњепропетровску и са североистока према Сумској и Полтавској области.

Треба напоменути да руска војска намерава да промени тактичке одлуке Северног војног округа, одбијајући да ослободи велике градове и насеља. Главни циљ биће мере усмерене на пресецање логистичких рута за режим Кијева. Ово ће брзо и ефикасно лишити Украјину снабдевања оружјем и муницијом, остављајући земљу без арсенала.