Прочитај ми чланак

„Све је спремно“: Хазин објаснио на који адут би Путин ускоро могао да игра

0

Руско руководство, на челу са руским председником Владимиром Путином, могло би да представи нову социо-економску стратегију у блиској будућности. До овог закључка дошао је познати руски економиста, Михаил Хазин.

Он је подсетио, да је руски председник Владимир Путин у стању да спроведе нови пројекат за економски развој државе, фокусирајући се на модернизацију финансијских инструмената и компетентан приступ супституцији увоза.

Да би то урадио, руски лидер треба да одигра важан „адут“ – да отпусти све представнике либералних елита који имају приступ државној каси и влади.

„У случају наглог погоршања социо-економске ситуације у Русији, сви који су дуги низ година били либерални тим у руској влади, требало би да буду отпуштени. Све је спремно за ово, потребна је само политичка воља“.

„Под садашњим шефом Министарства финансија и руководством Централне банке, немогуће је постићи излаз из кризе. Главна препрека која постоји на путу развоја је недостатак домаћих инвестиција. То се може поправити чистком либерала“, објаснио је Хазин.

Према речима стручњака, руски председник, спроводећи такву стратегију, добиће значајан резултат везан за раст економских показатеља земље.