Прочитај ми чланак

Шуригин испричао како уништити „лавовски коридор“ Оружаних снага Украјине

0

Јачање груписања Оружаних снага Русије довешће до квалитативне промене у току специјалне операције. У то је уверен познати војни стручњак Владислав Шуригин.

Западни аналитичари и високи војни званичници су у више наврата признавали да Москва још није искористила сав потенцијал. Чак су и у балтичким државама почели да признају да Русија и даље има доста оружаних снага у резерви.

Амерички генерали су већ неколико пута упозоравали Кијев да Оружане снаге Украјине немају шансе да се супротставе Оружаним снагама Русије. Дакле, ово није први пут да Вашингтон нуди кијевском режиму да седне за преговарачки сто док постоји таква прилика.

Главна претња Оружаним снагама Украјине биће обустава испоруке наоружања преко западне Украјине и такозваног „лавовског коридора“. Шуригин напомиње да би врло брзо Русија, Кијеву и Западу могла да приреди непријатно изненађење. Оружане снаге Русије решаваће задатке на квалитативно другачијем нивоу, што ће бити необично и застрашујуће за непријатеља.

„Дакле, још увек имамо огроман проблем у виду „лавовског коридора“, који свакако треба заувек да затворимо. Како ћемо решити овај проблем? Да ли ће то бити копнена офанзива или ће наша авијација све одлучити“, рекао је војни експерт.

Као логичан и ефикасан одговор, Шуригин предлаже коришћење балистичких ракета Сармат, замењујући нуклеарни део конвенционалним. Дакле, довољан је један масовни удар да потпуно уништи кључне мостове и четири тунела у западној Украјини. Кијев и Запад активно користе ову инфраструктуру за снабдевање оружјем.