Прочитај ми чланак

СТУДИЈА: Једно од 500 деце која приме Фајзер вакцину је хоспитализовано због ње

0

Једно од сваких 500 деце млађе од пет година која су примила вакцину Фајзер мРНА ковид хоспитализовано је због повреде вакцином, а једно од 200 имало је симптоме који су трајали недељама или месецима након тога, показала је студија.

Једно од сваких 500 деце млађе од пет година која су примила вакцину Фајзер мРНА Цовид хоспитализовано је због повреде вакцином, а једно од 200 имало је симптоме који су трајали недељама или месецима након тога, показала је студија.

Студија објављена у ЈАМА обухватила је 7.806 деце старости пет година или млађе која су праћена у просеку 91,4 дана након прве вакцинације Фајзер-ом. То је била ретроспективна кохортна студија урађена као проверена онлајн анкета (стопа одговора 41,1%) у пролеће 2022. која је укључивала родитеље или старатеље који су регистровали децу за вакцинацију против САРС-ЦоВ-2 у амбулантним установама у Немачкој. Упоредила је нежељене догађаје са онима код исте деце са другим вакцинацијама како би се контролисало претерано пријављивање.

Закључено је да су симптоми пријављени након вакцинације Фајзер вакцинама били „упоредиви у целини“ са онима за друге вакцине. Хајде да видимо.

Било какви симптоми: 62% више
Мишићно-скелетни (мишићи и кости) симптоми: 155% већи
Дерматолошки (кожни) симптоми: 118% више
Оториноларинголошки (уши, нос и грло) симптоми: 537% више
Кардиоваскуларни (срце итд.): 36% више
Гастроинтестинални (желудац итд.): 54% више

Они то називају „скромно повишеним“. (Имајте на уму да нису сви статистички значајни и да су неки интервали поверења широки, погледајте доле.)

Код 0,5% деце (40 од 7.806) симптоми су били „тренутно у току и стога непознатог значаја“. Ово је у студији са периодом праћења од 2-4 месеца. То значи да је 0,5% деце имало нежељени ефекат који је трајао недељама или месецима. У два случаја (0,03%) потврђено је да симптоми трају дуже од 90 дана.

Десет деце је хоспитализовано са пријављеним озбиљним нежељеним догађајима (САЕ), у поређењу са нулом код других вакцина. Ово је пријављено као 0,1%, што је од 7.806. Међутим, студија такође наводи да нису пријављене хоспитализације за децу која су примала ниску дозу од 3 мг. Пошто нам такође говори да је 6.033 деце примило најмање једну дозу од преко 3 мг (или непознату дозу), стопа у релевантној кохорти је ближа 0,2%, или око једног од 500.

Четири од хоспитализација су биле због кардиоваскуларних повреда; једно дете је из тог разлога хоспитализовано после обе дозе. Четири су била плућно (плућа) повезана. Симптоми хоспитализоване деце трајали су у просеку 12,2 дана, а највише 60 дана. Нико није пријавио дијагнозу миокардитиса. На срећу, у овом релативно малом узорку није забележен ниједан смртни случај.

Показало се да је стопа смртности код млађих од 20 година 0,0003%. Цифра за млађе од пет година биће још нижа. Али чак и ако нереално претпоставимо да је ово стопа смртности за млађе од пет година и да је вакцине сведу на нулу, то и даље значи да је најмање 500 деце хоспитализовано за сваки живот који вакцине спасу. У стварности ће тај однос бити много гори од овога.

Ипак, ЕУ је управо одобрила вакцине за ову старосну групу, а САД је додају у свој распоред вакцинације у детињству. Лудило.