Прочитај ми чланак

Штрајк радника у Минску, кренуле колоне на Лукашенка

0

У току су демонстрације испред неколико фабрика и седишта белоруске јавне телевизије у Минску након што је опозиција позвала на генерални штрајк у знак протеста против поновног избора председника Александра Лукашенка.

Радници из других фабрика кренули су ка произвођачу тешких возила МЗКТ где је главни скуп како би се придружили протестантима.

“Иди!”, “Нећемо заборавити, нећемо опростити”, узвикивали су демонстранти окупљени испред седишта МЗКТ.

Демонстранти који машу белим и црвеним заставама опозиције окупили су се испред фабрике тешких возила у коју је Лукашенко данас стигао хеликоптером како би се упознао са радницима у фабрици МЗКТ, покушавајући да минимализује домет протеста и осигура да све фабрике у држави функционишу на глобалном нивоу, упркос позивима на генерални штрајк.

“Ако неко не жели да ради и жели да напусти посао, врата су му отворена”, рекао је Лукашенко.

Штрајкови у државним компанијама виде се као стварна претња његовом задржавању власти, јер су оне економска основа земље. Током викенда, чланови владе и званичници председничке администрације већ су покушали да убеде људе да се врате на посао, али без успеха.

Белоруски министар за информације Игор Лутски негира штрајке у државној телевизији Белорусије, рекавши да она ради уобичајено.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!