Прочитај ми чланак

Столтенберг: НАТО да појача производњу оружја

0

Он је на састанку Контакт групе за одбрану Украјине поздравио спремност Велике Британије, Француске и Пољске да испоруче тенкове и позвао остале да следе њихов пример

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг рекао је да Русија не показује знаке да се спрема за мир, већ се, напротив, спрема за дуг рат.

Чланице и савезници НАТО-а би требало да појачају производњу оружја и муниције и да брзо попуне залихе, поручио је Столтенберг на састанку Контакт групе за одбрану Украјине у Рамштајну у Немачкој.

Он је додао да Алијанса због тога блиско сарађује са индустријом и да ће набавке бити кључна тема на састанку министара одбране НАТО-а у фебруару.

Потребно је додатно појачати војну подршку, како би Украјина победила и ослободила окупирану територију, поручио је Столтенберг. 

„Као и већина ратова, и ово ће се вероватно завршити за преговарачким столом, али оно што се дешава у преговорима директно је повезано са оним што се дешава на бојном пољу, тако да сада морамо да испоручимо више оружја Украјини“, изјавио је он.

Столтенберг је поздравио спремност Велике Британије, Француске и Пољске да испоруче тенкове и позвао савезнике и партнере да следе њихов пример.