СТИГЛИ РЕЗУЛТАТИ ОБДУКЦИЈЕ, нова мистерија око смрти милијардера педофила

0

Аутопсија тела милијардера Џефрија Епстина, који се наводно убио у затвору у Њујорку, показала је да му је врат поломљен на више места, пише Вашингтон пост.

Такви преломи могу се појавити код особе која се обесила, али и код жртава убиства дављењем, наводи лист, а преноси агенција Ројтерс.

То су први детаљи резултата аутопсије Епстина, који је умро у суботу рано ујутро, када су га стражари пронашли обешеног у његовој ћелији затвора на Менхетну.

Државни тужилац чије одељење прати затвор у којем је Епстин био рекао је да његова смрт “очигледно самоубиство”, међутим, званичници америчког Министарства правде нису коментарисали резултате аутопсије.

Главна мртвозорница Њујорка Барбара Семпсон обавила је аутопсију Епстиновог тела у недељу, а њена канцеларија није коментарисала наводе Вашингтон поста.

Коментар није могао да добије ни Ројтерс.

Главни патолог у Њујорку Барбара Сеемпсон раније је рекла да је уверена да је Епстин умро у затвору тако што се обесио у затворској ћелији где је очекивао суђење по оптужби за трговину сексуалним робљем.

Обдукцију је надгледао приватни патолог у име Епстинових заступника.

Агенције су раније јавиле да је америчком финансијеру суоченом са оптужбама за трговину људима и сексуално злостављање био укинут надзор против самоубиства пре него што је одузео себи живот.

Пре две недеље 66-годишњак је пронађен повређен на поду своје ћелије, са повредама врата, а сумњало се да је покушао да изврши самоубиство. Као резултат тога, Епстин је био под додатним надзором.

Епстин се налазио у затвору након што је ухапшен 6. јула. Он се изјаснио да није крив за оптужбе.

У оптужници која је теретила Епстина наведено је да је он намамио на десетине малолетница у своје луксузне куће као и да им је плаћао за сексуалне услуге.

Средином јула суд је одлучио да ће он остати у притвору до краја суђења.

Судија је одбио Епстинов захтев да буде у кућном притвору у својој вили у Њујорку, чија се вредност процењује на 77 милиона долара.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!