Прочитај ми чланак

Старији човек преминуо чекајући 3 сата у болници! Све због обавезне вакцинације

0

Тело 71-годишњег мушкарца пронађено је беживотно три сата након што је примљен на одељење хитне помоћи болнице Саинт-Мало у Француској.

Критичари су указивали на масовне отпуштања француских медицинских сестара које су одбијале вакцине против Ковид-19 као фактор који је допринео смрти како овог тако и других људи.

Хитна помоћ је 71-годишњег мушкарца примила нешто пре 9 сати увече, током. 17. новембра.

Након што је прошао рутинске прегледе, чекао је у ходнику до три сата пре него што је његово тело примећено од стране болничког особља.

Тренутно, испред болнићке собе хитне помоћи пише “Одељење презасићено, пацијенти у опасности”. Ово служ као упозорење свим пацијентима који се лече у Ургентном центру.

Смрт је настала усред здравствене кризе у Француској, док је 15.000 француских здравствених радника суспендовано током КОВИД-19.

Радници су суспендовани због одбијања да приме КОВИД-19 вакцину.

У болници у којој је 71-годишњи мушкарац преминуо, сада је попуњено укупно 70 места у различитим одељењима, наводи Франце 3 Бретагне.

До сада је влада Француске изјавила је како укидање санкција здравственим радницима који су одбили да се вакцинишу „не долази у обзир“.

Преостало особље у болницама и клиникама широм земље је исцрпљено. Ова политика довела је до тога да велики број болничког особља напушта своја радна места због лоших услова рада.

Ипак, ова болница је једна од бољих!

На много начина, болница Саинт-Мало боља је од многих других болница, јер је неколико хитних служби затворило своја врата широм земље.

Повећана имигрантска популација Француске, која је такође обављала неке улоге у болницама, такође је била велики терет, повећавајући оптерећење здравствених радника и доводећи до дужег чекања у клиникама у болницама.

Ако је болница у којој премине 71-годишњи мушкарац једна од бољих, како онда изгледају друге болнице у Француској?

Сестре су у штрајку, али и даље морају да раде

Сада се руководство болнице суочава са потенцијалном истрагом, а јавно тужилаштво је наложило обдукцију, јавио је Оуест Франце.

Од 2. новембра, медицинско особље болнице Сен Мало је у штрајку, али закон налаже да наставе са радом.

Комисија за здравље, безбедност и услове рада је саопштила да у болници постоји „озбиљна и непосредна опасност“ због недостатка радника и дугог радног времена.

Синдикат се састао са особљем и директором болнице како би решио овја проблем.

Управа болнице каже да је преурањено тврдити да је смрт мушкарца повезана са „тренутном ситуацијом“ у вези са болничким особљем.

Верујте управи

Наравно, верујте управи, како би она избегла одговорност или је свела на минимум.

Отпуштени радници, смрт пацијената и особље које мора радити у току штрајка су реалне последице преходно осмишљене и проглашене пандемије.