Прочитај ми чланак

Стално прехлађен? Американци забринути због Бајденових честих напада кашља

0

Према речима портпарола Беле куће, сва забринутост због здравственог стања америчког председника је узалудна.

Очигледно, Бајденова старост изазива чудан ефекат – народ више брине о председниковом здрављу него о садржају његових говора

Портпаролка Беле куће, Џенифер Псаки, током конференције за медије одговорила је на питање новинара о све већим нападима кашља америчког председника, Џоа Бајдена.

Према њеним речима, не постоје разлози да се брину грађани САД, јер је здравље лидера америчке нације под сталном контролом.

Псаки је рекла да ни на једном путовању Бајден не иде без лекара, који редовно прати здравље шефа државе и, ако је потребно, увек је спреман да пружи медицинску негу.

Поред тога, додала је Псаки, кашаљ, осим тога што је понекад симптом озбиљне болести,  може бити узрокован жељом да се очисти грло током говора или благом прехладом.

„Због свега тога нема разлога да наша нација буде забринута због здраственог стања председника“, уверавала је присутне новинаре Псаки.

Но, судећу по последњим нападима кашља, Бајден је привукао не само новинрску већ и пажњу корисника друштвених мрежа, који су алармирали заједницу вестима о здравственим стању 78-годишњег шефа Бијеле куће.

Тако је највише коментарисано недавно обраћање Бајдена, у знак подршке гувернеру Калифорније, Гавину Њусому – тада је кашаљ натерао америчког председника да неколико пута прекине свој говор.

Очигледно, Бајденова старост изазива чудан ефекат – грађани више брину о председниковом здрављу него о садржају његових говора.