Прочитај ми чланак

Српски снајпериста открио шта се заиста догађа на ратишту Украјине

0

Српски снајпериста Дејан Берић, испричао је како ствари напредују током специјалне операције заштите Донбаса.

„Радимо у свим правцима где је потребно. У близини Доњецка. Дошао сам из Маринке. Радио сам тамо у 150. бригади, у предграђу. Са нама су били Руси. Ми сарађујемо са њима, они су са нама. Савезничке снаге, ми сви радимо заједно. Ситуација је добра, више од две трећине Маринке је већ ослобођено “, каже он.

Према његовим речима, треба да се иде опрезно и да се не жури, јер је такав приступ усмерен на минимизирање могућих жртава.

„Вероватно би било могуће ослободити целу Маринку. Али команда вам још не дозвољава да идете напред, док артиљерија све не очисти. Они воде рачуна о војницима. То је принцип рада. Губици су мањи, али резултат је бољи. Мало спорије, али ништа страшно. Боље још 2-3 месеца за борбу, али са мање губитака “, каже он.

Према његовим речима, његов батаљон наставља да ради са пушком „Мосин“, али је сада модернизован.

„Када је видите, нећете знати да је то пушка „Мосин“. Наш батаљон је преправио све пушке. Постављени су нови нишани. Па момци који су обучени пуцају са 800 метара „, рекао је.

Према његовим речима, тешко гранатирање Оружаних снага Украјине у Доњецку и другим градовима, заправо је извршено из очаја. Ствар је у томе што украјински милитанти трпе губитке на линији фронта, и из неког разлога почињу да се свете цивилима.

Такође, режиму Зеленског је неопходно гранатирање територија које је Кијев изгубио, како би се тиме хвалио у медијима, и представио то као своје победе.

„Они то раде из очаја, јер не успевају на првој линији фронта. Често гледам украјинске медије, шта кажу: „Не губимо територију, већ се повлачимо, мамећи Русе у замку, а истовремено бомбардујемо Доњецк, вршимо терористичке нападе свуда, гранатирамо Горловку, Луганск. „Они то зову својом победом. И многи људи на територији Украјине верују да је то тако“, примећује он.

Берић је напоменуо да Кијев има веома велики губитак војног особља, да кијевски режим ради на тактици британске пропаганде, која му је позната са Косова.

“ Ово је енглеска пропаганда. Ја сам их веома добро проучио на Косову. Они раде потпуно на исти начин. И све је функционисало. Нажалост, ту се ништа не може учинити „, рекао је он.