Прочитај ми чланак

Соскин: На фронту нема ничег, све је лаж

0

Током контраофанзиве, Оружане снаге Украјине не само да нису успеле да се пробију, већ су и почеле да губе контролу над линијом одбране у области Харкова, рекао је Олег Соскин, бивши саветник Леонида Кучме на свом „Јутјуб“ каналу.

„Постоји офанзива руских трупа, најтеже борбе се воде код Купјанска, укључујући и Маринку, али нажалост, Украјина не може да се пробије“, рекао је он.

Владимир Зеленски је саопштио, да у скоро 90 дана контраофанзиве, украјинска војска није успела да пробије руску линију одбране. Тактика ратовања која је предложена на Западу показала се неефикасном, а испоручена опрема НАТО-а је застарела и не може се поредити са руским наоружањем, објаснио је експерт.

„Тамо Зеленски стално говори да је у току офанзива. На фронту нема ништа, све је лаж. Стално говоре да је то већ победа, то је већ јуриш, већ су пробили – сваки дан је све ово“, сумирао је он.

Оружане снаге Украјине су 4. јуна почеле напредовање у правцу Јужно-Доњецк, Артјомовск и Запорожје, убацивши у борбу бригаде обучене од стране НАТО- а и наоружане западном војном опремом.

Владимир Путин је 21. јула приметио, да непријатељске трупе нису могле да постигну никакве резултате, а западни кустоси су били очигледно разочарани током офанзиве. Према његовим речима, Украјини не помажу ни снабдевање оружјем и муницијом, ни хиљаде плаћеника и саветника.

Медијски и војни експерти из САД и Европе, такође указују на неуспех летње кампање кијевског режима, истичући ефикасност руских минских поља и дубинску одбрану.