Прочитај ми чланак

Соледар и Бахмут пред падом – Украјинци изгубили њихове источне половине

0

РУСКА војска и други корпус Доњецке Републике преузели су контролу над источном половином Соледара. Једним од три упоришта после чијег пада ће почети пресудна битка за много веће и важније градове Краматорск и Славјанск.

Од преостала два, Северск је већ по фактичком руском контролом, а Бахмут (Артјомовск), иако има преко 70.000 становника, осуђен је на брзи пад због губљења контроле над суседним Соледаром.

Украјинци су већ потиснути из источних делова Бахмута. Даље напредовање у граду вероватно ће бити успорено док савезничке снаге не избаце противника из насеља јужно од Бахмута – Весела Долина, Зајцево и Кодема.

Пад сва три насеља је питање наредна 2-4 дана, а кад се то догоди – савезничке снаге ће на Бахмут ударити и с југа.

Ана Корницкаја

Уколико га Укри – да би избегли велике губитке – сами не напусте.

А они и без тога трпе ужасне губитке.

Портпарол Министарства одбране РФ, генерал-потпуковник Игор Конашенков, изјавио је да је украјинска 56. моторизована пешадијска бригада изгубила борбену способност бранећи насеље Пески у Доњецкој Републици (ДНР). Остала је без 70 одсто људства (погинули и рањени).

Речи Конашенкова фактички је потврдила шеф санитета 56. Ана Корницкаја:

„Наша артиљерија је више проклетство него заштита… Омањује и по километар-два. Пешадија нам гине у групама“.

Додала је да „56. бригада понавља судбину 57. бригаде у Северодоњецку“.

Други човек у војном врху ДНР, Едуард Басурин, потврдио је улазак у Соледар и Бахмут и открио:

„У Авдејевку савезне снаге неће улазити. Крећемо у узимање тог града у обруч. Ако га Украјинци не буду напустили – да би то избегли – биће потпуно опкољени и уништени“.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!