Прочитај ми чланак

Шолц уплашен упозорава – „Последице по нас биће много скупље!“

0

Победа руског председника Владимира Путина у сукобу у Украјини имаће озбиљне последице по ЕУ, рекао је немачки канцелар Олаф Шолц у објави на друштвеној мрежи X.

„Шта ће се десити ако Путин успе? Последице по нас биће много скупље – него наша помоћ Украјини“, написао је Шолц, преносе РИА новости.

Немачки канцелар је на овај начин покушао да оправда финансијске потешкоће изазване због подршке Кијеву, оцењује руски медиј.

У коментарима испод објаве корисници ове друштвене мреже су приметили да су за становништво ЕУ последице поступака западних политичара већ постале превише оптерећујуће, позвали су на прекид сукоба у Украјини и решавање немачких проблема.

Раније су аналитичари највеће банкарске групације у Холандији, ИНГ, рекли да ће се немачка привреда суочити са рецесијом 2024. године.

Такође, немачки министар финансија Кристијан Линднер приметио је да Немачка постаје све сиромашнија због недостатка могућности да обезбеди економски раст. Министар економије и вицеканцелар Немачке Роберт Хабек рекао је да Немачка не добија довољно средстава због трошења на подршку Украјини.

Осим тога, шеф Министарства економије је признао да је немачка привреда изгубила конкурентску предност због одбијања руског гаса.