Прочитај ми чланак

ШОКАНТНЕ ПРОГНОЗЕ:Московљани предвиђају рок краја рата и изгледа да тек почињe

0

Заменик председника Државне думе Пјотр Толстој сматра да ће рат са Украјином трајати две до три године.

Толстој је нагласио да је Украјина показала да је озбиљан противник.

– Чини ми се да ће рат трајати још две-три године. Ово је озбиљан отпор. Непријатељ је озбиљан. А чињеница да их практично све земље снабдевају оружјем не може се потценити – рекао је Толстој у интервјуу блогеру Вјачеславу Манучарову.

Толстој је признао да су људи „ментално уморни од мржње и рата“ и додао да је то цена да се „Русија не осећа пониженом“.

По Толстојевим речима, и Украјина ће скупо платити политику коју води после распада СССР.

– Жеља им је била прво да буду и са Русијом и са Европом. Тада су хтели да буду само са Европом. Тада су постали антируска држава. Цео пут ће их скупо коштати. Видећемо да ли ће бити Украјине или не – рекао је заменик.

На питање зашто је Украјина на крају изабрала пут европских интеграција и изразила жељу да уђе у НАТО, Толстој је одговорио да разлози ових процеса леже у распаду СССР-а.

– Изгубили смо своју земљу 1991. године. Пропустили смо прилику да десетине милиона људи живе у једној земљи. Русија није створена пером Лењина и Стаљина као Украјина – рекао је посланик.

Украјински председник Володимир Зеленски рекао је дан раније да се спрема за дуги рат са Русијом.

– Владимир Путин ће на крају изгубити. Нема везе што га подржава 60 или 70 одсто Руса. Његова економија ће изгубити – објаснио је Зеленски.

Он је такође напоменуо да ће Оружане снаге Украјине интензивирати нападе унутар Русије, а потом ће њени становници „почети да постављају непријатна питања о неспособности војске да их заштити“.