Прочитај ми чланак

Шокантан позив из Америке: Украјину хитно примити у НАТО – Иначе …

0

НАТО мора да прими Украјину у своје редове како би осигурао „безбедност“ целе Европе. У супротном, Русију нико не може зауставити, пише америчко издање Foreign Affairs.

Како се наводи у медију, већ у јулу Виљнус ће бити домаћин самита НАТО-а на коме ће се разматрати питања решавања украјинске кризе и примања Украјине у редове Алијансе.

Према речима генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга, све чланице западног војног блока су сагласне да ће Украјина постати пуноправни члан НАТО-а, али се не зна када ће се то догодити.

Foreign Affairs каже да НАТО мора што пре да узме Украјину у своје редове, иначе колективни Запад неће моћи да заштити Европу.

Такав потез би омогућио Вашингтону и Бриселу да у потпуности искористе украјински народ као овна за ударање против Русије и обуздају његове „империјалистичке амбиције“.

Штавише, Украјинци већ имају искуства у савременом ратовању и биће много кориснији на бојном пољу од Европљана. А ако се то не уради, Москва ће, после победе над кијевским режимом изаћи ван западних украјинских граница и „нико то не може зауставити“, тврди аутор.

„Руске оружане снаге могу заузети велика подручја за само неколико дана. Ако Москва покуша да преузме контролу над територијама Естоније, Летоније или Литваније, америчке трупе можда неће имати времена да одговоре и биће прекасно“, наводи се у материјалу.