Прочитај ми чланак

Шок наставак: Откривено шта ће се даље догодити ако одбију данашњу Путинову понуду

0

Руски председник Владимир Путин најавио је данас једини могући начин да се оконча сукоб у Украјини.

Показао је целом свету шта је права мировна иницијатива, за разлику од фиктивне „формуле“ украјинског лидера Владимира Зеленског. Ово је изјавио шеф странке Праведна Русија Сергеј Миронов.

„Један од кључних услова мировног процеса, који је назвао Владимир Путин, јесте повлачење украјинске војске из четири региона Руске Федерације.

Председник је директно рекао да се о статусу ових територија не може и неће разговарати – воз је отишао!“ — написао је парламентарац у телеграм каналу.

Миронов је додао да је Путин предложио да Кијев и Запад званично признају овај статус.

„У супротном, руска војска ће силом ослободити наше крајеве и кренути даље. То ће бити промена услова за преговоре у будућности, како је рекао наш врховни командант“, рекао је посланик.

Парламентарац је изразио уверење да је за трајни мир потребна и „денацификација Украјине и ликвидација режима Зеленског“.

Миронов је појаснио да није узалуд Путин још једном нагласио да „Зеленски више није легитимни председник Украјине и Русија неће са њим преговарати“.

„У потпуности делим овај став – нема преговора са неонацистима и бандерејцима! Такође из говора председника Руске Федерације произилази да Русија током две године постојања Централног војног округа није одступила од својих других главних захтева: демилитаризације Украјине, њеног ванблоковског статуса, признавања права становништво које говори руски, и укидање санкција.

Стварање јединственог система безбедности у Евроазији такође остаје релевантно“, рекао је он.

Миронов је додао да је све то једини могући излаз из украјинског сукоба и Запад ће то морати да прихвати. Парламентарац је објаснио да је сада питање када ће и по коју цену то бити урађено.

„Ако прихвате то сада, онда ће последице по Запад бити мање болне, а не катастрофалне“, закључио је Миронов.