Прочитај ми чланак

Шок анализа: Потенцијални датум почетка Трећег светског рата је од 12. до 24. јуна

0

Трећи светски рат може да почне за мање од две недеље, између 12. и 24. јуна. Највећа ваздушна вежба НАТО-а – Air Defender 23 – одвија се у том временском периоду и може обухватити украјинску „контраофанзиву“. НАТО ће 12. јуна започети своју највећу ваздушну вежбу у историји, под називом „Air Defender 2023“.

Акција „Air Defender 23“ биће највећа и најзначајнија војна вежба икада изведена на европском небу. У догађају ће учествовати ваздухопловне снаге чак 25 земаља.

Тачније, Air Defender 23 представљаће најобимнију вежбу распоређивања ваздухопловних снага у историји Северноатлантског савеза , опште познатог као НАТО, пише Хал Тарнер, на свом блогу.

Догађај без преседана укључиће до 10.000 учесника вежби који ће пробати своје летачке вештине са око 220 авиона. Војна вежба ће се одвијати у европском ваздушном простору и под командом немачког ваздухопловства, односно Луфтвафеа.

Отворите Телеграм да без цензуре примате избор наших најбољих вести
Стварањем ове заједничке вежбе, Air Defender 23 има за циљ да унапреди и оптимизује сарадњу између НАТО снага и покаже снагу алијансе.

Али које су тачно вештине које Air Defender 23 намерава да обучавају његови учесници?

25 земаља учесница планирају да истраже како би њихове ваздухопловне снаге реаговале и сарађивале у случају војне кризе. Углавном, Air Defender 23 ће бити прилика да се процени заједнички ваздушни одговор учесника на хипотетичку хитну ситуацију. У том контексту, Немачка ће деловати као чвориште колективне одбране за европски ваздушни простор.

Међу 25 земаља учесница су Белгија, Бугарска, Хрватска, Чешка, Данска, Естонија, Финска, Француска, Немачка, Мађарска, Италија, Јапан, Летонија, Литванија, Луксембург, Норвешка, Пољска, Румунија, Словачка, Шпанија, Шведска, Турска, Уједињено Краљевство, Сједињене Државе и Грчка.

Air Defender 23 ће видети долазак 23 различита типа авиона, укључујући Ф-35 Американаца и Холанђана, извиђачки авион NATO AVACS и, по први пут у историји, транспортни авион јапанског ратног ваздухопловства.

Од 220 укључених авиона, само 100 ће стићи из 35 држава у САД. Ти амерички авиони представљају највеће распоређивање авиона Националне гарде ваздухопловства од операције Пустињска олуја у Ираку 1991. године.

НАТО „вежба“ покривање правог напада

Читаоци се могу сетити да је још једна НАТО вежба „BaltOps-2022“ коришћена као параван за постављање експлозива на гасоводе Северни ток 2.

Ово је открио истраживачки новинар Сејмур Херш који је показао да је Бајденов режим планирао бомбашки напад на Северни ток у Белој кући, распоредио специјализоване морнаричке рониоце из тима изван истражног делокруга Конгреса, да подметну експлозив који би могао да се активира специјалним импулсима емитованим из сонарних бова.

Три месеца или отприлике након вежбе BaltOps-22, известио је Херш, авион норвешких ваздухопловних снага је послат да испусти специјалну сонарну бову која емитује тон, која је детонирала подводни експлозив, уништивши већи део гасовода Nordstream 2.

Дакле, НАТО коришћење „вежбе“ за покривање стварне војне операције није ништа ново, и још увек је свеже у главама већине људи.

Пребацимо се на данашњи дан, и НАТО планира своју највећу вежбу ваздушних удара у историји. То чини непосредно уз зону сукоба Украјине и Русије. Боже, каква случајност!

НАТО подржава Украјину и снабдева Украјину огромним количинама новца и војног оружја/муниције.

Ништа од тога није успело да преокрене ток у корист Украјине; Русија побеђује, полако, али сигурно. У ствари, Украјина толико губи, да су њихове трупе почеле да пуцају официрима у главу уместо да се упуштају у битку. Та прича, са застрашујућим графичким видео снимком команданта украјинског батаљона кога су његови људи упуцали у главу, је објављена на нашем сајту недавно.

Сада су земље НАТО-а дале скоро све што могу да дају Украјини, а ипак Украјина и даље губи.

Дакле, НАТО долази до тачке преокрета: или признају да не могу помоћи Украјини да победи Русију, или . . . .

Они улазе у рат на страни Украјине.

Једина шанса коју Украјина има да преокрене ситуацију, и једина шанса коју НАТО има да сачува образ након што је сва његова помоћ Украјини пропала, јесте да НАТО директно уђе у сукоб.

Али постоји проблем: Русија није напала НАТО. Штавише, Украјина није чланица НАТО-а.

Дакле, да би НАТО ушао у сукоб, мора постојати нека акција или догађај који би „оправдао“ НАТО улазак у борбу.

Стварање инцидента

Већ месецима свет слуша о предстојећој „украјинској контраофанзиви“. Више пута је речено да ће Украјина покренути неке жестоке напоре, да одбаци Русију из Луганске, Доњецке, Херсонске и Запорошке области које су гласале за отцепљење од Украјине и придруживање Русији, и да поврати контролу над Кримом, који се отцепио гласањем 2014.

У последње време, масовни медији на Западу такође извештавају да САД преко НАТО-а раде на томе да Украјини дају борбене авионе четврте генерације Ф-16 и обучавају украјинске пилоте да управљају тим авионима. Нажалост за Украјину, обука пилота борбеног авиона се не обавља брзо. Траје више од годину дана.

Још горе, САД не само да гурају своје НАТО савезнике да донирају Ф-16, већ САД такође инсистирају да авиони буду типа са посебним модификацијама, омогућавајући тим авионима да носе амерички Б-61, нуклеарне бомбе, а украјински пилоти се обучавају да их користе!

Овај захтев САД наишао је на снажно противљење бројних НАТО савезника.

Међутим, материјал који ми је послат поштом указује на планове НАТО-а да направи инцидент у којем би могли оправдати улазак НАТО-а у рат, и искористити надолазећу „украјинску контраофанзиву“ као средство за то.

Документи који су ми послати поштом показују да су следећи сценарији у плану:

СЦЕНАРИО „А“

1) Украјина даје дозволу НАТО-у да уђе у њен ваздушни простор како би успоставила зону забране летова широм земље. НАТО пристаје и улази.

2) Русија је већ упозорила да ће ангажовати и уништити такве стране авионе. Русија онда ради оно што каже да би урадила, НАТО вришти да ју је „напала Русија“.

Документи који су ми послани укључују и друге сценарије:

СЦЕНАРИО „Б“

А) „Украјински Ф-16“ улазе у борбу и покрећу нападе на Русију. Белгород је вероватно зона напада. Али пошто нема квалификованих украјинских пилота, авионима ће управљати британски и амерички пилоти.
Б) Русија обара авионе или у Украјини или унутар Русије.
Ц) Када пилоти буду или ухваћени живи, или убијени у борби, њихова тела ће доказати да су били Британци и Американци.
Д) Русија објављује да су их напале САД и НАТО и објављује им рат.

СЦЕНАРИО „Ц“

Укључује и сценарио „А“ и сценарио „Б“ изнад.

1) НАТО добија дозволу да уђе у украјински ваздушни простор ради успостављања зоне забране летова и НАТО улази.
2) Украјински Ф-16 улазе у Русију и нападају.
3) НАТО авиони упозоравају надолазеће руске браниоце да не могу да нападну украјинске авионе или ће их погодити око 200 НАТО авиона.

4) Русија каже и Украјини и НАТО-у шта је шта, и почиње да удара на све њих.
У прилог овим информацијама примљеним путем поште, могу да пријавим и да се носач авиона УСС Гералд Р. Форд прошле недеље упутио у луку Осло, Норвешка, проводећи четири дана у луци.

УСС Гералд Форд је највећи ратни брод на свету и носи више од 90 авиона за борбу.

Има чак и мале танкере за допуњавање горива у лету.

Његове ескадриле борбених авиона могу да полете, да се допуне горивом у лету, да уђу у северозападну Русију да започну нападе и да се врате на носач авиона.

Тако би Русија била суочена са интензивним ваздушним борбама у Украјини, интензивним ваздушним ударима на Белгород и другим ваздушним ударима на северозападу Русије од ловаца на УСС Гералд Форд, док амерички носачи авиона у Пацифику, исплове из Јапана и можда покрену додатне нападе на далеки исток Русије, из Тихог океана.

Подаци које сам добио поштом тврде да би ова масивна серија напада одмах преплавила руске конвенционалне снаге, али се каже да НАТО закључује да би то приморало Русију да тражи мир.

Кажем да је тај закључак потпуно погрешан.

Кажем да би такав огроман напад приморао Русију да употреби нуклеарно оружје јер је опстанак њихове земље у питању.

Кажем, ако Русија мора да прибегне нуклеарном удару, то неће бити неке мале, тактичке нуклеарке на бојном пољу. Кажем да је много вероватније да ће извршити велика, стратешка лансирања, против западних центара за доношење одлука, што је управо оно што је Русија упозорила да ће учинити ако се Запад умеша у руске украјинске операције.

Наравно, могу да кажем шта год хоћу, али не говорим у име Русије. . . или за било коју другу земљу. Ја само примењујем оно што знам на ситуацију и вршим процену обавештајних података на основу информација које имам.

Колико вреди, настављам са овим чланком да кажем да је временски оквир од 12. до 24. јуна период када се избијање Трећег светског рата чини готово неизбежним.

Ако се ово догоди, а можда и неће, претпостављам да бисмо ми на Западу били погођени нуклеарним оружјем веома рано у сукобу.

Једина варијабла коју не могу да узмем у обзир је да ли је Русија у стању да осујети потенцијалну украјинску контраофанзиву, користећи ракетне ударе који уништавају складишта оружја потребна за такву контраофанзиву.

Ако Русија буде у стању да збрише велики део од оно мало оружја које је Украјини остало, онда би предузимање горенаведених сценарија било потпуно узалудно за НАТО осим ако, цео овај сукоб у Украјини је намештен да би се отворио пут за рат против Русије, и шта год да се деси у Украјини и са њом, никада није било важно.

Ако је то случај, онда се чини да је 12-23. јун период стварног почетка Трећег светског рата.

Искрено се надам да ви и ваша породица имате храну за хитне случајеве, воду, лекове, генератор за струју, гориво за ваш генератор и за ваше аутомобиле, преносиву опрему за комуникацију као што је ЦБ радио за сваки аутомобил и за вашу кућу, и краткоталасни радио код куће тако да можете да добијате вести из целог света и план ако нуклеарне бомбе почну да лете.

Ако су подаци које сам добио поштом тачни, а мислим да јесу, онда имате још око две недеље да планирате, сакупите залихе и молите се.

Помири се с Богом.