Прочитај ми чланак

Шојгу у Техерану: Руско-иранска сарадња достигла нови ниво (ВИДЕО)

0

Висока динамика састанака потврђује опште расположење за даље јачање стратешког партнерства у сектору одбране и војне сарадње, рекао је руски министар одбране

Москва и Техеран јачају своје стратешко партнерство у сектору одбране, док је сарадња подигнута на нови ниво, изјавио је руски министар одбране Сергеј Шојгу.

„Циљ нам је да спроведемо читав низ планираних активности, упркос противљењу Сједињених Држава и њихових западних савезника. Притисак санкција на Русију и Иран показује њихову бескорисност, док руско-иранска сарадња достиже нови ниво“, казао је Шојгу на састанку са иранским министром одбране Мохамедом Резом Аштијанијем.

Шојгу је изразио спремност да се наставе даље заједничке акције у области јачања стабилности и безбедности на Блиском истоку.

„Са задовољством могу да констатујем да се руско-ирански дијалог посебно интензивно развија“, нагласио је.

Према његовим речима, то је у великој мери последица поверења које се развија између лидера Русије и Ирана.

„Висока динамика састанака потврђује опште расположење за даље јачање стратешког партнерства у сектору одбране и војне сарадње“, нагласио је руски министар одбране.

Руски министар одбране Сергеј Шојгу допутовао је јуче у Техеран, објавило је руско Министарство одбране.

„Током посете, делегација Министарства одбране Русије одржаће низ преговора са војним врхом Исламске Републике Иран“, наводи се у саопштењу.

Како наводи министарство, посета ће „помоћи јачању руско-иранских војних веза и постаће важна фаза у развоју сарадње две земље“.