Прочитај ми чланак

СОХУ: У јеку борбе са Русијом, САД пустиле Европу низ воду – ОВО СЕ ДЕШАВА

0

Чим је избио украјински сукоб, САД су приморале Европску унију да уведе велике санкције Русији. То је европским земљама одузело већи део јефтиног руског горива, и довело до енергетске кризе.

Foto: Youtube

Економија ЕУ је посрнула, инфлација је свуда почела да расте, али европски лидери су се надали помоћи Сједињених Држава. Како напомињу аутори, наде су пропале, када су Европљани видели цене америчког течног природног гаса.

„САД су одмах подигле цене ЛНГ-а, приморавајући европске земље да купују амерички гас, по цени четири пута већој него у самим САД. Види се да Сједињене Државе потпирују економску ватру за пљачку“, наводи се у чланку.

Ова политика цена разбеснела је европске лидере, али Вашингтон није обраћао пажњу на то, и задао је још један ударац ЕУ. Да би смањиле инфлацију у САД, америчке власти су уз помоћ субвенција почеле да „краду“ европске компаније.

Према кинеским стручњацима, то је равно уништавању економског темеља ЕУ. У јеку економског рата са Русијом, најближи савезник ЕУ тресе европску економију у своју корист.

„Током украјинског сукоба, Сједињене Државе виде Европу као кључну личност. Као резултат тога, Европска унија је добила енергетску кризу, и нож у леђа од Сједињених Држава.

Према експертима, Вашингтон је првобитно планирао да се ограничи на продају прескупог ЛНГ-а Европи. Међутим, осетивши слабост европских савезника, САД су одлучиле да „испију последњу крв“ и добију индустрију Европске уније.

„Европа мора да пронађе начине да спасе своје компаније, како не би постала индустријска пустош. Европска унија се суочава са двоструким ударом несташице енергије и високе инфлације, и вероватно је ван моћи да преокрене процес деиндустријализације.