Прочитај ми чланак

Снимак стравичног мучења: Израелски војници привезали рањеног Палестинца за Џип

0

Припадници Израелских одбрамбених снага (ИДФ) привезали су данас рањеног Палестинца за хаубу војног џипа током рације у граду Џенин на Западној обали, а израелска војска најавила је истрагу овог инцидента.

На видео снимку који кружи друштвеним мрежама, а који је верификовао Ројтерс, на џипу се види мештанин Џенина, Муџахед Азми.

ИДФ је у саопштењу навела да је на израелске снаге пуцано и да су оне одговориле и раниле Азмија након чега су га ухватиле. Војска је у саопштењу навела да су војници потом прекршили војни протокол, као и да њихово „понашање није у складу са вредностима“ израелске војске.
Ударне вести

Овај инцидент, како је најављено, биће истражен. Рањени Палестинац је превезен у болницу, додаје се у саопштењу.

Према тврдњама породице Азми, дошло је до рације, током које је он рањен, а када је породица затражила хитну помоћ, војска га је везала за хаубу и одвезла.

@ukrleaks.srb Izrael je upucao Palestinca, vezao ga za haubu vozila dok krvari i koristili ga kao ljudski štit na Zapadnoj obali Takođe su sprečili hitnu pomoć da stigne do bolnice. #vasilyprozorov #izrael #palestina #freepalestina ♬ original sound – UKR LEAKS SRB