Прочитај ми чланак

Служба безбедности Украјине припремала атентат на лидера Запорошке области

0

Служба безбедности Украјине припремала је атентат на лидера Запорошке области Евгенија Балицког, саопштио је Спутњику становник Мелитопоља Максим Иванов кога су ухапсиле руске безбедносне снаге.

Иванов је приведен због сумње да је прикупљао информације о локацији руских војника и припадника локалних органа власти у интересу украјинских обавештајних служби.

По речима Иванова, за извршавање кривичног дела ангажовани су обични грађани. Како је прецизирао, анонимна особа је преко Телеграма тражила информације о месту становања и кретању лидера Запорошке области Евгенија Балицког.

„Он (анонимна особа) прво је предложио да лепим летке, али ја их нисам узимао од њега. Само сам му слао координате. За предате координате укупно је послао 3.000 гривни (око 82 евра)“, рекао је осумњичени.

Како је прецизирао, након тога му је анонимна особа послала још 1.400 гривни и упорно му је тражио координате и фотографије куће где станује Балицки. Касније је желео да зна којим возилима се креће лидер Запорошке области и које руте користи.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!