Прочитај ми чланак

РУСИЈА ИМА ЈЕДНОСТАВАН ПЛАН за потпуно уништење САД

0

jelouston gejzer

Руски војни аналитичар изнео је шокантну изјаву поводом могућег глобалног нуклеарног сукоба, пишу светски медији.

„Најбољи начин да се нападну Сједињене Америчке Државе јесте да се изврши нуклеарни напад на национални парк Јелоустон“, навео је Константин Сивков, војни аналитичар, председник Академије геополитичких проблема у Москви, пише “Сиднеј морнинг хералд“.

Такав напад би активирао супервулкан који се налази испод тог националног парка. Последица тога биће нестанак Сједињених Држава, каже Сивков.

“Геолози сматрају да супервулкан који се налази испод Јелоустона може да еруптира сваког момента. Постоје знакови повећане активности вулкана. Довољно је извршити слабији нуклеарни напад на тај парк и последице по САД би биле катастрофалне – земља би практично нестала“, рекао је Сивков.

Он је додао да САД има и другу слабу тачку, а то је Пукотина Сан Андреас, који се налази између Пацифика и Северноамеричке плоче. Та пукотина је дугачка око 1.300 километара и пролази кроз територију државе Калифорнија. Нуклеарни напад на тај део САД проузроковао би земљотресе и цунами и нанео би катастрофалне последице америчкој инфраструктури.

С друге стране, Сивков је рекао да географски положај Русије штити ту земљу од изазивања евентуалних природних катастрофа.

(Блиц, VPK news)